Vrlo jednostavno – kreme za okoloočno područje trebamo koristiti jer nam koža lica nema isti pH na cijelom licu. Upravo osjetljivo područje oko očiju, kao i koža usana, ističu se po tome da ih ne zadovoljavaju obične hidratantne kreme za lice, već trebaju dodatnu, jaču njegu. No kada ih je dobro koristiti? Ujutro i navečer, ili je dovoljno samo navečer?

Upravo zato što je koža na okoloočnom području tanka, a tijekom cijeloga dana koristimo mišiće koji okružuju oko (treptanjem, škiljenjem i slično), najbolje bi bilo proizvode koristiti ujutro i navečer i to u nekoliko slojeva. Slojeve radite tako da prvo targetirate problem koji imate (podbuhlost, suhoću, bore…), a onda nanosite proizvode sljedećim redoslijedom: tekućine, gelovi, serumi, losioni, kreme, masti, ulja; prvo nanosite proizvode za okoloočno područje, a zatim za ostatak lice, baš kako bi radili i s nanošenjem zaštitnog faktora!

Najbolje bi bilo ujutro nakon čišćenja lica nanijeti serum za okoloočno područje, koji bi sadržavao vitamin C i E. Dok bi navečer nakon čišćenja lica bilo dobro staviti kremu za okoloočno područje s retinolom i onda još jedan proizvod za njegu i hranjenje.

logo-drorganic

Sva prava pridržana 2018 DrOrganic ©