Imate li problema s prirodnim crvenjenjem kože, znači da imate osjetljivu kožu i da zaista i najmanja promjena, bilo vanjska ili unutarnja, može dovesti do reakcija. Najčešća je neupitno crvenilo koja može biti vrlo nelagodna.

Evo kako poraditi na njoj…

1. Koristite nježan i smirujući režim njege kože – Znamo da je to lakše reći nego li učiniti, ali bitno je da tražite proizvode koji nemaju alkohola i parfema. Bitno je da izgradite rutinu koja sadrži 3-4 proizvoda koja vam nikada neće uznemiriti kožu i trudite se ne isprobavati puno novih proizvoda. Dobar izbor je svakako i organska kozmetika.
2. Izbjegavajte ljutu hranu i onu koja ima upalno djelovanje – Crvenilo kože potiču i hrana i piće koji se unose u tijelo, a u njih spadaju kofein, alkohol i ljuta hrana. No mogu vas smetati različiti sastojci, koje sigurno možete prepoznati prilazite li hrani s predumišljajem i pamtite kako nakon koje namirnice izgledate. Neki mogu biti crveniji i od glutena ili šećera, primjerice. Sve ovisi o tome koje namirnice dižu temperaturu vašega tijela, a upravo njih biste se trebali truditi izbjegavati.
3. Isprobajte masažer sa žadom – Masiranje lica masažerom sa žadom je izvrsno s razlogom: osim što je opuštajuće, vrši limfnu drenažu u licu što znači da se rješava podbuhlosti kože, a ako ga prije masiranja ohladite u hladnjaku pomoći će i s ublažavanjem crvenila i osjetljivosti kože. Najbolje je koristiti ga nakon što na lice nanesite hidratantnu kremu jer će pomoći joj da se bolje apsorbira u kožu.
4. Nikad nemojte zaboraviti oprati lice – S vremenom, neće vam samo ostaci šminke napuniti pore, već i zagađenja iz okoliša koja su sve veća. To vodi do upalnih stanja na koži, koja na osjetljivoj koži vode do još izraženijeg crvenila.
5. Probajte izbaciti parfeme i proizvode s parfemima iz uporabe – Nemojte parfem izbjegavati samo u proizvodima za lice već i u proizvodima za tuširanje, pranje kose, parfemima, dezodoransima i prašcima za pranje odjeće. Za početak se čini kao težak zadatak, i nećemo vam lagati – je, ali će vaše cjelokupno stanje značajno popraviti.
logo-drorganic

Sva prava pridržana 2018 DrOrganic ©