Manuka med je sve osim običnog meda – ima toliki popis benefita, od liječenja cističnih akni pa sve do hormonalnih prištića da se priča o njemu naprosto mora širiti dalje. Sve je krenulo u maskama i kremama za lice, no danas se stavlja u posebne tretmane, čistače, pilinge i serume i neupitno je jedan od najtrendi sastojaka za njegu kože današnjice. DIY projekti s manuka medom jesu popularni već neko vrijeme, no zašto baš sada dolazi do takve pomame za ovim “zlatnim nektarom bogova”?

MANUKA MED: ZAŠTO SADA?

Sve kreće u Koreji koja je postala poznata kao epicentar dobre kože i specifičnih rituala njege koji se okreću “čistoj” ljepoti (dakle bez parabena, životinjskih masnoća, SLS-a itd.), pa koja jednako tako uvelike koristi i med kao super-hrana sastojak za zacjeljivanje kože i tijela; osim što njegovo antibakterijsko djelovanje odlično sprječava daljnji razvoj prištića, istovremeno hidratizira i zacjeljuje kožu. Najobičnije umivanje s medom već može imati prekrasne rezultate na koži, no svakako preporučujemo da nabavite testirane organske proizvode umjesto čiste namirnice kao takve.

Manuka med može se koristiti za zacjeljivanje rana, porezotina i opeklina, sprječava i suzbija nastajanje bolova i plinova u trbuhu, dobar je za zdravlje usne šupljine, olakšat će grlobolju, odličan je za suzbijanje i smirivanje akni te za zdrav rad probavnog sustava.

logo-drorganic

Sva prava pridržana 2019 DrOrganic ©