fbpx

U našoj usnoj šupljini živi više od 500.000 razni bakterija, od kojih neke stvaraju plak i kiseline koje uništavaju zubnu caklinu te tako pogoduju nastanku karijesa, bolesti desni i gubitku zuba. Neke od bakterija uzrok su neugodnog zadaha jer pomoću ostataka hrane stvaraju hlapive molekule sumpora zbog kojeg dolazi do neugodnog mirisa iz usne šupljine.

Što je zubna pasta i čemu služi?

Pasta za zube najbolje je sredstvo za očuvanje zdravlja usne šupljine odnosno za  očuvanje i čišćenje zdravlja zubiju. Napravljena je da bi uklonila čestice hrane između zubi, neutralizirala neugodan zadah i očistila plak koji se stvorio tijekom dana ili noći.

Većina današnjih pasta za zube sadrže štetne sastojke i aditive po naš organizam poput natrijevog sulfata, saharina i drugih a kako bi osigurale dobar okus i kako bi se paste zapjenile prilikom korištenja istih.

Upravo jedan od takvih štetnih sastojaka je i sulfat SLS (natrijev lauril sulfat) koji služi za kao aditiv kako bi se pasta za zube pjenila. Ovaj sastojak preporučuje se izbjegavati jer je povezan s imunotoksičnim i neurotoksičnim djelovanjem te iritacijama.

Zašto koristiti prirodne paste za zube?

Stoga danas kada sve više pazimo na unos raznih opasnih kemikalija u svoje tijelo, pogotovo na direktan način kao što je to s pastama za zube, prirodne paste za zube ističu se kao idealno rješenje.

Prirodne paste za zube dr organic
Prirodne paste za zube dr organic

One omogućuju učinkovito održavanje usne šupljine i svakodnevnu zaštitu od bakterija bez korištenja štetnih sastojaka i kemikalija koje se mogu naći u mnogim drugim pastama.

Formulirane su s posebnim prirodnim sastojcima poput najčešće organskih eteričnih ulja, čajevca, cimeta, aktivnog ugljena, gline, nara i dr. sastojaka. Pomoću njih zubima i desnima pružaju blago abrazivno djelovanje te učinkovito čišćenje i zaštitu od bakterija u jednakoj mjeri kao i one koje koriste raznorazne kemikalije. Također mogu sadržavati gel aloe vere ili gel crvenih algi a koji djeluju protuupalno i antibakterijski.

Korištenjem prirodnih pasti vaši zubi će biti temeljito oprani i zaštićeni, a dah puno svježiji.

logo-drorganic

Sva prava pridržana 2020. DrOrganic ©  

Budi u toku i saznaj najnovije akcije, popuste i novosti!

Pretplati se

* Informacije se neće dijeliti  s trećim stranama.