fbpx

Možda vam se čini kako su beauty-sleep, SPF i anti-age noćna krema dovoljni za održavanje kože mladolikom – ali što ako vam kažemo da način na koji spavate ili vaša večernja beauty rutina ustvari ubrzavaju proces starenja kože? Ove četiri, prilično česte navike, mogle bi raditi protiv vas, a da toga uopće niste svjesni…

1. Spavate na trbuhu – Gravitacija pobjeđuje kad spavamo na trbuhu. Onog trenutka kad frontalno stavljamo glavu na jastuk, naša koža trpi posljedice. Nadutost i natečene oči uzrokovane su gravitacijom koja po noći “izvlači” tekućinu, odnosno hidrataciju iz naše kože lica. Zato se s vremenom spavači na trbuhu suočavaju s nedostatkom kolagena i drastično manjom čvrstoćom lica. Pokušajte se maksimalno istrenirati da ne spavate na trbuhu nego na leđima kako bi umanjili efekte gravitacije. Plus: bolje je i za leđa!

2. Ne perete lice – Nije tako rijetko da žene “zaborave” skinuti šminku prije spavanja, ali to je korak koji je JAKO važan. Ovo je jedini način kako ćete učinkovito ukloniti svu prljavštinu, znoj i makeup s lica; a čak i ako se niste znojili ni stavljali makeup tog dana – pore se začepe zbog prljavštine i slobodnih radikala u zraku. Najčešći rezultat su potom prištići i akne, ali i starenje kože koja se po cijele noći bori za regeneraciju.

3. Koristite previše skincare proizvoda – Ako koristite tonu različitih proizvoda, a ustvari ni niste sigurni čemu služe – više štetite koži nego što joj koristite. Primjerice, proizvodi koji sadrže retinol koriste se za prevenciju nastanka bora, ali ako se miješaju s proizvodima koji sadrže peroksid za akne – koža postaje suha, perutava i osjetljiva, a samim time crvena i upaljena zbog čega bore još više dolaze do izražaja. Držite se proizvoda koji su vam poznati i koji djeluju za vaš tip lica!

4. Ne pijete dovoljno vode – Hidratacija je ključna! Voda je ključna komponenta kože i struktura ispod kože. Kada smo dehidrirani, koža gubi elastičnost i čvrstoću. Na kratke staze, dehidracija vodi ka suhoj koži koja izgleda naborano i uvučeno na mjestima gdje to ne želimo. Dugoročno, dehidracija može uzrokovati gubitak elasticiteta u koži koju više nikad ne možete povratiti. Zapamtite zlatno pravilo od šest čaša vode na dan!

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©