fbpx

Svi želimo uvijek njegovane usne, a zimi usprkos niskim temperaturama volimo uživati u šetnji snježnim krajolicima, skijanju, sanjkanju i klizanju. No, vjetar i niske temperature mogu oštetiti kožu usana jer one su uz ruke najizloženije hladnoći i drugim vanjskim utjecajima.  Budući da se koža na usnama vrlo lako isušuje, posebno zimi potrebno je više pažnje posvetiti njezi usana. Nevažno što uzrokuje uzrokovalo neprivlačan izgled vaših usana sljedeći savjeti trebali bi vam pomoći ukoliko već imate isušene usnice, a također i preventivno djelovati.

Što učiniti za njegovane usne?

  1. Za početak povećajte unos vitamina putem supelmenata koji uključuju vitamin E, C i B kompleks kako biste ojačali imunitet.
  2. Koristite što blažu zubnu pastu, a posebno izbjegavajte one s mentom, jer ona može posebno iritirati ispucale usne.
  3. Dobar balzam za usne je nužan, a bilo bi dobro ako bi on u sebi sadržavao vitamin E ili aloe veru. Važno je da pročitate sve sastojke kako ne bi balzam sadržavao alkohol koji može dodatno isušiti rubove usana.
  4. Možete napraviti lagani piling usana koristeći meku četkicu za zube i med, te tako lagano izmasirati usne, a nakon toga isperite i nanesite mnogo balzama.
  5. Ukoliko vam je potrebna još jača njega usana, isprobajte mirišljavi uljni serum od ruže iz Dr.Organica koji gotovo trenutno obnavlja, hidratizira i štiti usne izložene hladnom, mokrom vremenu i drugim nepovoljnim klimatskim uvjetima.
  6. Neka vam usne budu stalno hidratizirane. Nemojte lickati ili gristi usne jer na taj način samo pogoršavate situaciju.

Još nekoliko dodatnih savjeta:

  • Nikada nemojte dijeliti svoj balzam s nekim drugim. Ako imate neku infekciju na usnama i koristite balzam, nakon što infekcija prođe ili bacite taj balzam za usne ili odsijecite najmanje 1 cm od vrha, te ostatak prebrišite alkoholnim rupčićem. Na taj način ćete biti sigurni da ste uklonili bakterije.
  • Prije spavanja na ispucale rubove usana nanesite neku blažu kremu, ali u velikom sloju, a dobro bi bilo ako biste mogli nabaviti melem, nevenovu mast ili mast od gaveza i koristiti za tu svrhu tijekom noći.
  • Tijekom dana nemojte na usne stavljati debeli sloj ili uočljive bijele kreme, jer će tako vaš problem biti još izraženiji. Dovoljno je nanositi često balzam za usne.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©