fbpx

Šampon i regenerator koristite često. No, radite li to na pravi način? I jesu li to doista najbolji proizvodi za vašu kosu? Doznali smo gdje najviše sve griješimo u pranju kose i – kako to ispraviti.

1. Prečesto šamponirate kosu – Koliko ćete često prati kosu trebalo bi ovisiti o načinu života, okolini i željenom rezultatu. Ako vam je kosa suha i oštećena, preskočite pranje dan ili dva. Malo odmora će potaknuti lučenje prirodnih ulja te održati vašu kosu hidratiziranom. No, za svakoga vrijedi pravilo, ako želite da vam kosa izgleda zdravo, barem dva puta tjedno koristite šampon i regenerator.

2. Miješate različite brendove – Napravite test. Šamponi i regeneratori su pravljeni i testirani da najbolji rezultat daju u paru što dopušta proizvođačima da optimalno rasporede sastojke i iskoriste njihovu individualnu funkciju. Zato miješanje različitih brendova može dati puno lošiji rezultat od očekivanog.

3. Koristite previše proizvoda – Što je to optimalna količina? Počnite s malom kapljicom veličine graška, a zatim dodajte više, naravno ako je potrebno. Veće količine šampona neće učiniti vašu kosu čišćom, samo će vrijeme potrebno za ispiranje biti dulje. Zato, štedljivo je u ovom slučaju i korisno.

4. Ne obraćate pozornost na tjeme – Ljudi imaju tendenciju stavljanja proizvoda samo na jedno mjesto ili pak brzo raspršivanje dužinom kose. A gdje je najbitniji dio? Tjeme! Istresite proizvod na dlanove, protrljajte ih a zatim prstima nanesite i umasirajte šampon duž cijelog tjemena i kose. Naravno, bitna je ravnomjerna distribucija – ni previše, ni premalo.

5. Žurite se s ispiranjem – Ako imate kovrčave ili oštećene vlasi, potrebno ih je nježno proći sa širokim zupčastim češljem prije ispiranja regeneratora kako bi se spriječilo lomljenje. Odvojite malo više vremena i u potpunosti i temeljito isperite kosu.

6. Zanemarujete simptome peruti – Zdrava kosa zapravo počinje od tjemena. Darujte glavi mini masažu dok je šamponirate te ćete tako potaknuti cirkulaciju. Ako vas muči svrbež ili perut, pokušajte dodati šampon protiv peruti i regenerator u svoju rutinu.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©