fbpx

Često čujemo kako se žene žale na problem sa suhoćom lica. Iako je to česta pojava i ponekad je teško pronaći odgovarajuću kremu za lice koja će riješiti problem, nerijetko uzrok suhoće ne leži samo u tipu kože ili lošem odabiru njege. Sitnice koje radimo uvelike se mogu odraziti na našu kožu i time još pogoršati stanje. Postoji 7 skrivenih razloga zbog kojih je vaša koža vrlo suha – i nijedan od njih nije krema za lice.

1. Koristite sprej za setiranje šminke – Većini je danas posljednji korak šminkanja nanošenje spreja za lice koji će tu šminku i učvrstiti. Međutim, većinom ne znamo da takav prosječan sprej sadrži alkohol i djeluje kao lak za kosu za naše lice – suši je! Želite li svejedno koristiti ovakve sprejeve, barem pripazite da nemaju alkohol.

2. Tvoji proizvodi za anti-age sadrže retinol – Prije nego li se odlučite za genijalan retinol, provjerite je li on u redu za vašu kožu. Naime, kod prečeste upotrebe može voditi do sušenja, pa i ljuštenja kože. Ako primijetite da se zaista sušite od retinola, preskočite ga nekoliko večeri i tada stavite bogatu kremu za lice.

3. Čistač za lice vam suši kožu – Većina modernih gelova za lice sadrži jake sastojke koji kožu čiste od prirodnih ulja, a neki sadrže i alkohol koji je poznat po isušivanju. Pripazi, ako imaš osjetljivu i suhu kožu da ti čistači ne sadrže i glikolnu ili salicilnu kiselinu jer bi mogle biti prejake za tvoju kožu.

4. Koristite previše pudera u prahu/kamenu – Umjesto pudera u kamenu, koristite tekući ili u kremi. Poanta je da suhi puderi mogu dodatno isušiti kožu!

5. Prečesto nanosite maske za lice – Popularne maske s glinom ili ugljenom izvrsne su za čišćenje lica, ali ponekad mogu lišiti lice prirodnih masnoća – naravno, ako ih koristite prečesto. Smanjite upotrebu maski na maksimalno jednom tjedno.

6. Ne koristite piling – Bilo mehanički ili kemijski, pilinzi skidaju staru kožu i tako daju prostora novoj i svježijoj. Ona će biti manje suha i sigurno se neće ljuštiti!

7. Svi make up proizvodi su vam bez ulja i vrlo su mat – Ovakvi proizvodi i vizualno čine lice više suhim. Ako ste skloni suhoći, pa i takvom izgledu, birajte hidratantne ili dewy pudere koji će malo nahraniti kožu i djelovati osvježeno i zdravo.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©