fbpx
Najgore što nam se događa je kad nanesemo fantastičan makeup look – oči nam počnu suziti! Ovo je poprilično česta pojava kod žena, no može se događati radi više faktora. Saznajte radi čega vam suze oči (radi vlaženja ili iritacije), a onda si pomozite jednim od ovih savjeta.

SUZE VAM OČI? EVO RJEŠENJA

1. Koristite kapljice za oči prije šminkanja – umjetne suze će vam isprati oko ali mu i dati vlažnosti pa je manja vjerojatnost da će suziti same od sebe.
2. Koristite hipoalergenski makeup – Posebice maskaru, sjenilo i tuš za oči koji vam možda izazivaju iritaciju.
3. Provjerite imate li čiste kistove i da vam makeup nije pokvaren – Iako makeup najčešće koristimo dok ga ne potrošimo, kao i svi drugi proizvodi i on ima rok trajanja. Primjerice, maskaru bi bilo dobro radi higijene mijenjati svaka tri mjeseca, a većina proizvoda traje do godinu dana. Čisti kistovi su također ključni jer ako se u njima nakupljaju ostavi makeupa i mrtvih stanica kože, izvrsno su mjesto za razmnožavanje bakterija koje kasnije mogu iziritirati naše lice.
4. Koristite primer – Nanesite ga na oči i područje oko očiju pa je manja vjerojatnost da će vam suze oštetiti makeup. Isto vrijedi i za maskaru – nabavite primer ili vodootpornu maskaru.
5. Izbjegavajte stavljanje olovke za oči na donji kapak – Suzne oči će samo više suziti uz obrubljivanje očiju olovkom jer se tamo nalaze žlijezde koje puštaju sekret koji vlaži očnu jabučicu. Osim što je možete iziritirati nanošenjem, možete je i začepiti što vodi do upala kod osjetljivih očiju.
6. Podignite glavu – kada vam oči krenu suziti, spriječite curenjem tako da podignete bradu i gledate ravno (u zrak) bez puno treptanja. zatim možete pažljivo potapkati maramicom ili pričekati da se posuše.
7. Uvijek imajte maramice pri ruci – Kada osjetite da će suze krenuti naprosto stavite maramicu ispod oka kako bi spriječili uništavanje makeupa na kojem ste radili.
8. Izbjegavajte nanošenja pudera u kamenu ili prahu ispod očiju – Vjerovali ili ne, puder će zarobiti suze ispod očiju i stvoriti brazde u vašem makeupu. Praktičnije je ako ga nemate jer ćete suze moći samo potpkati i ukloniti!
9. Uklonite svu šminku prije spavanja –Izbjegavajte ići u krevet s makeupom jer tako dodatno iritirate oči i isušujete područje oko očiju. Uklonite makeup pa operite lice primjerice Dr. Organic čajevac gelom za pranje lica, a zatim nanesite vrlo hranjivu kremu poput Dr. Organic vitamina E kako biste kožu pripremili za sljedeći dan.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©