Trik koji se prenosi generacijama definitivno je korištenje malo paste za zube na prištićima. Puno žena tvrdi da im ovaj trik zaista i pomaže, no evo zašto je trik s pastom za zube u stvari čista “bapska priča” koju bi trebali izbjegavati.

Iako se pasta za zube koristi na prištićima već praktički stoljećima, rijetko tko zna zašto se s tim uopće i krenulo. Naime, paste za zube su imale triklosan, spoj koji ima antibakterijsko djelovanje i pomaže u ubijanju bakterija koje uzrokuju akne na koži. Naglasak u priči stavljamo na to da su imale triklosan u sastavu, jer danas se on povezuje s hormonalnim disbalansom koji nije 100% dokazan, ali je dovoljno zabrinjavajuć da ga većina pasta za zube više ne sadrži.

Nakon što smo to objasnili, jasno je kako moderne paste za zube više nemaju taj antibakterijski sastojak, već imaju spojeve koji isušuju, pa tako primjerice sadrže sodu bikarbonu i alkohol. Oni će svejedno pomoći osušiti vaš prištić, ali će osušiti i još velik dio kože oko njega što može voditi do drugog tipa upale, crvenila ili čak perutanja kože. Koža sklona aknama u dodiru s ovako agresivnim proizvodima može dovesti do toga da producira još više akni, čak i ako je naizgled suši.

Upravo zato, koristite pastu za zube isključivo na zubima, a imate li problema s prištićima nabavite proizvode za tu namjenu. Primjerice stick za prištiće koji je dovoljno agresivan da smanji vaš problem, a istovremeno dovoljno blag da neće naštetiti koži u globalu. Jedan takav možete pronaći i u ponudi Dr. Organica!

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©