Perut je vjerojatno najčešći problem s kojim se suočavaju vaša kosa i tjeme.

Perutanje vlasišta odnosno pojačano ljuštenje kože glave spada u medicinski problem. Međutim pojava peruti ne ostavlja ozbiljnije posljedice po zdravlje organizma, te ponajviše predstavlja estetski problem kod osoba koji se susretnu s peruti.

Ova iritantna pojava pogađa mnoge ljude diljem svijeta i s njom podjednako bore i muškarci i žene. Jednom kad se pojavi nije ju baš jednostavno ukloniti.

Uzročnik nastanka peruti je gljivica Pityrosporum ovale te nije poznato što točno dovodi do njezine pojave, ali neki od mogućih uzroka pojave peruti su:

  • imunološka reakcija na gljivice koje žive na koži
  • promjena vanjskih uvjeta
  • pojačan rad hormoni
  • pojava stresa
  • iritacija vlasišta i nepravilno pranje kose
  • tvrda voda
  • manjak vitamina B
  • preslana hrana može pojačati pojavu perutanja

Stoga ako uočite crvenilo, svrbež i sitne bijele ljuskice na tjemenu koje stalno padaju po vašoj odjeći, prije nego što odete liječniku važno je odabrati šampon koji nakon pranja kose ne izaziva osjećaj svrbeža, odnosno ne iritira vlasište.

U tom slučaju možete si pokušati pomoći nekim organskim šamponom i regeneratorom poput najnovije Dr. Organic Coffee linije šampona u kombinaciji s Coffe regeneratorom protiv peruti. Svakako se preporuča kod šamponiranja držati ga na kosi barem pet minuta, jer u tom periodu djeluju ljekoviti sastojci preparata.

Osim toga preporučamo i druge načine otklanjanja peruti uz pomoć sastojaka koje imate kod kuće a koje možete pročitati ovdje.

Ako vam i to neće pomoći, onda je vrijeme za odlazak specijalistu dermatologu, koji će vam nakon  prepisati odgovarajuću terapiju. To su najčešće određeni protugljivični lijekovi u obliku šampona a po potrebi i neki lijekovi.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©