fbpx

Koliko vam se puta dogodio elektricitet u kosi, odnosno da vas pogodi “struja” kada nekoga ili nešto dotaknete? Zašto se ova ne baš ugodna pojava češće javlja zimi i kako joj doskočiti? Kada govorimo o toj vrsti “struje”, govorimo zapravo o statičkom elektricitetu. Kao što sama riječ kaže, ova vrsta energije je statična, dakle ona miruje. 

Posebno nas interesira zašto dolazi do elektriciteta u kosi. Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti i najbolju frizuru, a osobito tijekom zimskih mjeseci, kada suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet u kosi.

Uzroci elektriciteta u kosi:

  • naglih temperaturnih promjena pri prelasku iz toplih prostorija u one hladnije
  • oštećenost kose
  • česti razlog je vrlo često kosa vezana u rep, kovrčanje ili peglanje kose, a potom kosu pokušavate ukrotiti raznim sprejevima

Elektricitet u kosi i pranje kose

Kada je u pitanju elektricitet u kosi, nastojite ju prati samo kada je to zaista nužno. Često pranje kose lišava ju prirodnih ulja te doprinosi pojačanom isušivanju kose. Suha kosa, osim što izgleda beživotno, više je podložna statičkom elektricitetu.

Kosu perite jednom do (najviše) dva puta tjedno, i to isključivo mlakom vodom, jer pretjerano vruća voda može dodatno isušiti kosu. Pokušajte s obnavljajućim šamponom s manuka medom i aloe verom. Ovaj bogati, hidratantni šampon prodire duboko u vlasi kose vraćajući im elastičnost, te umiruje, hrani i obnavlja korijen vlasi i kožu vlasišta. On će smanjiti isušivanje kose, a tako i statički elektricitet. Nakon pranja kose šamponom, obavezno nanesite regenerator, kako biste kosi vratili potrebnu vlagu.

Sušenje kose

Kosu nastojte sušiti prirodnim putem kad god je to moguće, a ako baš morate koristiti sušilo za kosu. Neka ono bude odmaknuto najmanje 20 centimetara od kose. Također, preporučuje se korištenje sušila za kosu s ionizatorom, koje je pogodno za ovakve prilike. Prilikom češljanja kose nemojte koristiti plastični češalj, već drveni ili od nekog drugog materijala.

Redovito šišajte vrhove

Redovito šišanje vrhova, a pritom mislimo najmanje svaka dva mjeseca, vrlo je važno da biste vašu kosu održali zdravom. Ispucali vrhovi podložniji su statičkom elektricitetu, stoga biste se ovoga trebali držati osobito u zimskim mjesecima. Također, nastojte kosu što manje tretirati preparatima koji ju isušuju, a posebno agresivnim bojama za kosu.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©