fbpx

Vjerojatno ste već na kraju 20-ih zamijenili da vam se tijelo pomalo mijenja. Trebate više sna da biste funkcionirali, mamurluk je sve jači i počinjete loše reagirati na pojedinu hranu. Tijekom tog perioda i vaša koža prolazi fazu prilagodbe koja u 30-oj ima svoj vrhunac. Postaje vam više suha i sklonija iritacijama, javljaju se prve mrlje i prave bore – i to je sasvim normalno. Evo što sve možete očekivati od svoje kože u 30-ima i kako joj pritom pomoći.

KOŽA: POMOZITE JOJ

1. Primjećujete da vam koža izgleda pomalo beživotno – Stanice se počinju sporije obnavljati u 20-ima, a u 30-ima stanice se obnavljaju tek svakih 28 do 35 dana dok su se primjerice kad ste bili dijete mijenjale svakih 14-ak dana, te lice gubi svježinu i sjaj. Rješenje je piling lica, mehanički ili kemijski, minimalno dvaput tjedno jer ćete tako najefikasnije uklanjati mrtve stanice kože s lica i otkriti novi sjaj kože. Uz to, proizvodi koje nanosite na lice će se brže i bolje upijati u kožu.

2. Lice vam izgleda manje “puno” – Lice postaje postepeno ispijenije s 30-ima jer dolazi do lakšeg pucanja kolagena i elastina koji joj daju elastičnost i punoću. Predlaže se da tada krenete koristiti hijaluronsku kiselinu koja će koži pomoći sa zdravim i punijim izgledom. Na dnevnoj bazi koristite zaštitni faktor od minimalno 30 i isprobajte i retinol.

3. Javljaju vam se prve akne – Ponekad vam koža cijelo tinejdžerstvo može biti čista, a u 30-ima ćete dobiti cistične akne. Do njih dolazi zbog promjena hormona u tijelu, bilo radi kontracepcije, trudnoće ili stresa. Ove prištiće ne smijete tretirati kao tinejdžerske jer nisu površinski već ih uzrokuje ono unutar tijela. Posvetite se otkrivanju pravog problema akni i pripazite na hranu koju jedete te na kvalitetan san, a zatim nabavite hranjive čistače lica i isprobajte retinol.

4. Koža vam se češće crveni – Mnogima se u 30-ima javi rozaceja, a može se dobiti i uzastopno crvenilo primjerice radi hormonalnih promjena, promjena vremena, stresa, ljute hrane, vrućeg pića i hrane, čokolade i kofeina. Nabavite nježan čistač kože i hidratantnu kremu za osjetljivu kožu. Ako mislite da imate rozaceju, svakako se javite dermatologu za daljnje upute.

5. Pojavljuju se mrlje koje ne nestaju – One se pojačano pojavljuju radi izloženosti kože suncu – i to bez zaštitnog faktora! Kako biste pomogli s pigmentacijom, isprobajte primjerice proizvode s vitaminom C, no nakon njih obavezno koristite zaštitni faktor jer oslabljuju kožnu barijeru na UV zrake.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©