fbpx

Vjerojatno na ovo niste ni pomislili – ali što bi se dogodilo da se prestanemo tuširati? Baš kao kod tjelovježbe, uslijedile bi mnogobrojne promijene na tijelu, a puno njih bi i direktno utjecalo na naše zdravlje. Evo što kažu stručnjaci…

1. Povećani broj mrtvih stanica/povećani rast bakterija – na mrtve stanice kože skupljaju se znoj i čestice prašine koje su odličan medij za razvijanje bakterija.

2. Neugodni mirisi po cijelom tijelu – ovo svakako nije šok, ali ne tuširanjem stvara se plodno tlo za bakterije koje dodatnim znojenjem stvaraju vlagu i tako pospješuju razvijanje još više bakterija. Tada se ne stvara neugodan miris samo ispod pazuha, već se to počinje događati i na području grudi, prepona pa čak i među nožnim prstima.

3. Isušivanje kože – ovakva koža je vrlo neugodna; suha koža nastala ne tuširanjem svrbi, pecka, a može i boljeti. Odlučimo li se mazati kremama to vodi samo do privremena rješenja. Ipak, koža se najbolje hidratizira tuširanjem…

4. Akne i prištići – Uz mrtve stanice, znoj i aktivni razvoj bakterija, pojavit će se i prištići i akne, ne samo na licu već i na prsima i leđima.

5. Infekcije – Najprije od znojenja dolazi do infekcija prepona i stopala. Obje su jednako neugodne, a prenose se češanjem i upotrebom prljavoga ručnika.

6. Tvrda koža – Bez tuširanja, s vremenom koža i otvrdne. Takvo stanje izgledom oponaša osip, a na dodir je tvrdo. Najčešće se pojavljuje na rukama, vratu i stražnjoj strani koljena. Vjerovali ili ne, do tvrde kože može doći već nakon tjedan dana netuširanja!

7. Gljivice – gdje kolaju bakterije i ima vlage, vrlo lako se razviju i neugodne gljivice koje svrbe, crvene kožu i ponekad je vrlo nezgodno riješiti ih se.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©