fbpx

Stručnjaci se slažu: većina nas niti ne zna prepoznati stanje svoje kože, pa tako ni njene osjetljivosti. Kako bi imali lijepu kožu, moramo naučiti kako je pravilno njegovati, ovisno o njenim potrebama koje su uvjetovane okolišem u kojem živimo, našim životnim navikama, ali i individualnim potrebama. Ipak, izdvojili su tri greške u kojima prosječna osoba najčešće griješi – možda ih baš i vi radite!

1. Pretjerano korištenje pilinga za lice

Uvjereni smo da ćemo kožu dobro očistiti i održavati mladom ako koristimo često pilinge za lice. Međutim, to je sasvim pogrešno jer s previše pilinga ne skidamo samo slojeve mrtve kože, već i sva njena prirodna ulja. Piling radite otprilike dvaput tjedno, a umjesto toga potrudite se potaknuti cirkulaciju. Ona će dati na mekoći i sjaju kože, a lako se “aktivira” masažom lica, rolerima za lice i držanjem toploga ručnika na licu.

2. Korištenje previše ili premalo proizvoda

Da bi znali njegovati svoju kožu ispravno, trebamo znati je li suha, masna, normalna ili mješovita. Ovisno o tome, prilagođavamo proizvode i stvaramo rutinu njege. Kupovanje najskupljih proizvoda nije garancija da ćemo imati lijepu kožu, jednako tako, korištenje primjerice samo dva proizvoda pod izlikom da “kožu ne opterećujemo” ili korištenje desetak jer “želimo da dobije sve što bi joj moglo trebati”, nije dobar način. Dovoljno je imati dobar čistač za lice, nježni eksfolijant za lice i dobru hidratantnu kremu. Zatim masku koju ćemo koristiti jednom tjedno i serum koji će ciljano riješiti problem koji trebamo – dodatna hidratacija, anti-age, sjaj i slično.

3. Premalo hidratacije

Kako većina današnjih čistača sadrži SLS, oni i pretjerano čiste kožu, pa bi bilo dobro u svaku njegu uključiti barem jedno ulje. Ljudi se boje ulja jer misle da dodatno maste kožu i začepljuju pore, no to nije istina – našoj koži treba i taj korak hidratacije koji će svojevrsno i “zaključati” barijeru kože pa da ona ostane hidratizirana. Dovoljno je koristiti dvije kapljice ulja ujutro i/ili navečer kao zadnji korak njege, jer lice niti ne može više ulja upiti. Pri nanošenju ulja, lagano masirajte kožu, što će biti dodatan benefit – bolje će se upiti u kožu, potaknut ćete cirkulaciju i raditi na zatezanju kože.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©