Većina ljudi misli da između prirodne i organske kozmetike nema razlike, međutim tome nije tako.
Ukratko rečeno, organska kozmetika uvijek je prirodna, dok prirodna kozmetika može ali i ne mora nužno biti i organska.


Što čini razliku?

Organska kozmetika podrazumijeva proizvode koji su napravljeni i sadrže samo sastojke dobivene procesom iz kontroliranog organskog uzgoja.

Organska kozmetika  ima  minimalno 95% sastojaka kontroliranog organskog podrijetla.

Organska kozmetika podliježe strožoj kontroli u odnosu na konvecionalnu kozmetiku. Osim biljnih sastojaka, kod organske kozmetike dopuštena je uporaba sastojaka mineralnog podrijetla (npr. cink oksid) kao i sastojaka životinjskog porijekla (npr.pčelinji vosak, lanolin).

Prirodna kozmetika  ima sve sastojke koje zakonska regulativa navodi kao prirodne. Prirodna kozmetika s organskim sastojcima sadrži minimalno 70% organski dobivenih sastojaka.

Također neki proizvođači koriste izraze “prirodno”, ali preparati  prirodne kozmetike ne moraju nužno sadržavati organske sastojke. U nekim državama dozvoljeno je da prirodni  proizvodi mogu sadržavati minimalnu količinu prirodnih sastojaka (samo 1%) da bi proizovd bio prirodan.


Zašto odabrati organsku/prirodnu kozmetiku

U organskoj kozmetici zabranjeni su sastojci koji predstavljaju rizik po ljudsko zdravlje, te metode obrade prirodnog materijala koje bi mogle biti rizične po ljudsko zdravlje ( npr. GMO, nanotehnologija..).

Primjenom prirodne kozmetike izbjegava se rizik oboljevanja od raznih bolesti jer ne smiju sadržavati sastojke poput parabena ili formaldehida za koje su ili dokazane ili se dovode u uzročno-posljedičnu vezu s rizikom nastanak raznih oblika karcinoma i leukemije.

Također u organskoj i prirodnoj kozmetici je zabranjena uporaba sastojaka sintetskog podrijetla poput sintetskih mirisa, sintetskih mirisa, naftnih derivata, sintetskih konzervansa i silikona a umjesto njih upotrebljavaju se isključivo prirodni sastojci koji vrlo često pružaju jednake učinke ako ne i bolje od nekih poznatih sintetskih proizvoda.

Nedostaci organske/prirodne kozmetike 

Glavni nedostaci organske kozmetike je skuplja cijena u odnosu na sintetsku kozmetiku.

Razlog skuplje cijene je zbog sastojaka koji nisu u masovnoj proizvodnji kao što je to slučaj kod sintetske kozmetike.

Iako i kod organske kozmetike postoji mogućnost alergija, ona podliježe puno strožoj kontroli od sintetske kozmetike.

Uz organsku kozmetiku rezultati ne dolaze preko noći, ali budite sigurni da ćete već od prvog korištenja osjetiti poseban osjećaj zadovoljstva.

Ona djeluje sigurno i višestruko je korisna za naše tijelo pogotovo iz razloga jer smo svakodnevno izloženi raznoraznim štetnim supstratima.  

Korištenje organske kozmetike ima mnogo prednosti i dobrobiti za naš izgled i očuvanje zdravlje.


Možda je vrijeme da pronađete nešto i za sebe. Svim kupcima poklanjamo besplatnu dostavu na području cijele Hrvatske za sve naše proizvode iznad 299 kn.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©