Jeste li ikad čuli za rižinu vodu? Naime, ona je sada najvruća stvar na Internetu, posebice pita li se aktivne beauty obožavatelje! Ovo malo čudo nema multifunkcionalne mogućnosti, ali je itekako obećavajuća u jednom slučaju – na kosi.

Nakon kurkume, meda i aktivnog ugljena, riža je dodatak iz kuhinje koji prebacujemo u kupaonicu, a u stvari se radi o starom japanskom triku za zdravije vlasi koje pritom i brže rastu.

Obožavateljima DIY projekata ovo neće biti čudan pothvat jer već znaju da primjerice kokosovo ulje za kosu radi čudesa, no tu je djelovanje samo privremeno, a rižina voda u stvari ima dugotrajan utjecaj.

Trend polazi od stare japanske tradicije yu-su-ru. Žene su u Japanu godinama koristile rižinu vodu za jačanje svojih tankih vlasi, a kasnije se i dokazalo da amino kiseline, vitamini i proteini pronađeni u riži i doista mogu popraviti zdravstveno stanje naše kose.
Dokazano je i da Inozitol u rižinim zrncima pomaže u obnovi oštećene kose.

Evo i recepta! Pomiješajte jednu šalicu riže s vodom i ostavite je da stoji dok voda ne postane mliječno bijela. Ocijedite je i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi još 12-24 sata kako bi fermentirala. Zatim operite kosu uobičajenim postupkom, ali umjesto običnom vodom isperite je rižinom i ostavite tako na 2-5 minuta.
Na kraju sve isperite vodom.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©