fbpx

Normalni ciklus života kose traje dvije do tri godine, a svaka vlas raste oko jedan centimetar mjesečno.Tijekom ovog ciklusa stare vlasi opadaju kako bi nove mogle rasti. Normalnim se smatra gubitak od 100 vlasi dnevno, dok gubitak veći od 300 vlasi nagoviješta probleme. Stoga ako gubite više starih vlasi nego što dobivate novih, željeti ćete poduzeti nešto da to spriječite.

Nudimo nekoliko jednostavnih savjeta kako sačuvati i poboljšati zdravlje vaše kose.

1. Izbjegavajte alkohol

Želite li vašoj kosi vratiti stari sjaj i punoću, smanjite ili izbacite alkohol iz vašeg života koji ima veliki utjecaj na gubitak kose tako što usporava rast vlasi.

2. Prestanite pušiti

Recite NE pušenju jer smanjuje protok krvi u vlasište, što uzrokuje smanjenje rasta kose.

3. Izgradite snažnu kosu uz pomoć proteina

Kosa je satkana od bjelančevina te njihov nedostatak može dovesti do opadanja.

Iz tog razloga preporuča se u prehranu uvrstiti biljne i mliječne bjelančevine poput riže, pšenice, mahunarki, kukuruza, ječma i raži.

4. Pomognite kosi vitaminima A, B, C, E

Vitamin A vraća kosi sjaj i vitalnost. Ovaj vitamin djeluje na sintezu masnoća u folikulama i tako ubrzava rast vlasi. Stoga se preporuča konzumiranje kelja, tikvica i mrkve.

Vitamini B kompleksa poput biotina i folacina nužni su za rast kose jer poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i ublažavaju stresnu reakciju organizma.

Vitamin C važan je uvjet zdravog vlasišta. Agrumi, u koje spadaju naranče i limun, posebno su bogati vitaminom C, kao i zelena paprika.

Vitamin E je još jedan nutrijent potreban za rast kose jer potiče cirkulaciju u vlasištu.Uzimajte ga kroz hranu (biljna ulja, sjemenke, bademi i kikiriki) ili ga nanosite direktno na vlasište.

5. Ubrzajte rast kose

Željezo potiče cirkulaciju u vlasištu i tako ubrzava rast kose. Stoga u prehranu uvrstite bademe, marelice, grožđice i špinat koji su bogati izvori željeza.

6. Pijte mnogo vode

Voda tvori četvrtinu svake vlasi te se preporuča dnevna konzumacija od najmanje četiri do osam čaši vode po mogućnosti pročišćene ili izvorske. U tu količinu se podrazumijeva i čaj i nezaslađeni sokovi od svježe cijeđenog voća.

7. Pravilno održavanje kose

Uz pomoć šampona i pravilnog održavanje kose moguće je umanjiti i riješiti probleme povećanog opadanja kose.

Preporuča se korištenje organskih šampona protiv ispadanja kose koje je potrebno temeljito i u cijelosti isprati sa vlasišta. Nakon šamponiranja, osobito duge ili obojene kose, savjetuje se upotreba organskih regeneratora. Vrsta regeneratora potrebno je prilagoditi tipu kose, na primjer, suha kosa zahtjeva regeneratore koji kosu hidratiziraju i hrane, dok masna kosa „voli“ regeneratore bez ulja, a oštećenoj kosi odgovaraju oni sa dodatkom proteina (bjelančevina). Svakako je uputno njegovo nanošenje na vrhove vlasi, a ne utrljavanje u kožu vlasišta jer to može dovesti do dodatnog zamašćivanja kose, pa i iritacije vlasišta.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©