Kosa je na vrhovima često suha pa puca. Uzrok tome su i frizure koje štete kosi te koje – bez da smo toga svjesne – mogu trajno uništiti kosu. Sprječavanje nastanka ispucanih vrhova preduvjet je za sjajnu i zdravu kosu. Najčešće do ‘cvjetanja’ dolazi kod duge kose. Stručnjaci savjetuju što učiniti kako bismo učinkovito spriječile ispucane vrhove.

1. SAVJET
Nemojte snažno trljati mokru kosu ručnikom jer je tako možete oštetiti. Voda se oprezno treba istisnuti od korijena prema vrhovima.

2. SAVJET
‘Hladno’ feniranje: neka se kosa češće suši na zraku. Ako je feniranje neophodno, onda to učinite s maksimalno malo snage i topline – osobito po vrhovima kose. Stručnjaci savjetuju da toplina fena ne bude veća od temperature tijela.

3. SAVJET
Nježno češljanje: stručnjaci savjetuju da ne koristite ‘oštar alat’ – poput žičanih četki ili češljeva od umjetnih materijala. Najbolji su češljevi od prirodnih materijala (npr. drva) s finom završnom obradom.

4. SAVJET
Redovito šišanje: za zdravu dugačku kosu potrebno je dosta vremena. Ne mora se jednostavno pustiti da raste, nego je treba i redovito kratiti. Pošto kosa raste 0,5 do 1,5 cm u prosjeku mjesečno, svakih šest do osam tjedana trebalo bi je skratiti za 0,25 do 0,5 cm. Nije bitna količina odrezane kose, nego kontinuitet šišanja, kažu stručnjaci.

5. SAVJET
Njega: dugačka kosa treba njegu kako se vrhovi ne bi posušili. Stručnjaci preporučuju svakodnevno korištenje spreja za vlažnost kose, ali i šampon za dugačku kosu te fluid za vrhove kose bez silikona.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©