fbpx

Suha koža? Vjerojatno je rjeđa od dehidrirane kože. Ako imate suhu kožu na nogama, zasigurno vam je dosta neprestanog češkanja, ljuštenje i kasnije crvenila. Najgora područja za većinu ljudi s ovim problemom su potkoljenice. Umjesto da koža bude glatka, ona izgleda ispucano te naočigled suho.

SUHA KOŽA: ŠTO JE UZROK?

Jedni od glavnih razloga mogu biti tuširanje vrućom vodom, depilacija i vrijeme. Pošto je nemoguće uvijek kontrolirati sve navedeno, osim što možemo regulirati toplinu vode kada se tuširamo, možemo učiniti nekoliko stvari koje bi nam mogle pomoći kod ovog problema. Kako bi zaustavili sitno ljuštenje kože, potrebno je napraviti piling kože, i to koristeći nježnu četku koja ne samo da čisti mrtve stanice, već i poboljšava cirkulaciju u cijelom tijelu. Najbolje je nježnim pokretima izmasirati kožu prije tuširanja – dovoljno je učiniti lagani pritisak, ali ne previše kako ne bi boljelo i kako se ne bi slučajno izgrebali. Nakon toga, najbolje bi bilo koristiti gelove za piling tijela koji sadrže maslac jer hidratiziraju kožu.

Posebna se pažnja treba obratiti i na gel za tuširanje koji koristite jer je moguće da je trenutni preagresivan za vašu kožu, što i dovodi do ljuštenja kože. Kako biste hidratizirali kožu nakon tuširanja potrebno je nježno umasirati odgovarajući losion za tijelo – i svakako to radite svakodnevno, jer suha koža, odnosno dehidrirana koža, nije lijepa niti zdrava.

Napomena: Članak je informativnog karaktera te ne zamjenjuje stručan medicinski savjet. Kako biste bili sigurni da radite pravu njegu za vaš tip kože najbolje je da se posavjetujete sa stručnjakom.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©