Današnji potrošač sve češće traži proizvode na policama koji su označeni  kao “prirodno” ili “organsko”. Na policama stvarno možemo naći puno proizvoda koji nose oznake “prirodno” ili “organsko”, no zakonska legislativa o prirodno/organskoj kozmetici u EU je nedovoljno definirana.
Sukladno tome, ukazala se potreba da se osmisli zajednički standard koji će biti strogo kontroliran, a  koristit će se u međunarodnoj kozmetičkoj industriji. Tako je zajedničkim snagama šest organizacija BDIH (Njemačka), BIOFORUM (Belgija), COSMEBIO (Francuska), ECOCERT (Francuska), ICEA (Italija) i SOIL ASSOCIATION (Ujedinjeno Kraljevstvo) nastao je COSMOS standard kao jedina važeća norma za prirodnu i organsku kozmetiku.


Što označavamo COSMOS standardom?

COSMetic Organic Standard ili COSMOS je međunarodni standard za prirodnu i organsku kozmetiku.

COSMOS organski standard osigurava da se samo 100% prirodni ekstrakti i ulja koji zadovoljavaju stroge kriterije uključujući metode obrade i ekstrakcije mogu koristiti u certificiranim organskim proizvodima.


Primjena COSMOS standarda

Primjena COSMOS standarda odnosi se na spektar kozmetičkih proizvoda za:

njegu kože – kreme, losioni, ulja, serumi

njegu kose – šamponi, regeneratori, maske za kosu

dekorativnu kozmetiku  –  ruževi, puderi, sjenila za oči

proizvodi za njegu tijela – gelovi za tuširanje, sapuni, dezodoransi


Kako prepoznati COSMOS standardizirane proizvode?

Kupujete li proizvode koje se deklariraju kao prirodni ili organski, obratite pažnju na ambalažu, odnosno pakiranje i oznake na prednjoj strani proizvoda.

Svaki proizvod koji posjeduje COSMOS standard mora imati jasno naznačeno u koju kategoriju COSMOS standarda pripada.

Kozmetika s oznakom COSMOS Natural može, ali ne mora imati organsko podrijetlo sastojaka. Ako proizvođač koristi organske sastojke to mora naznačiti na deklaraciji, no oni ne moraju biti iskazani u %.

COSMOS Natural proizvodi mogu imati samo 1% organskih sastojaka. Da, dobro ste pročitali, 1%, no njihov sadržaj se ne smije prikazivati na prednjoj strani proizvoda.

Kozmetika s oznakom COSMOS Organic mora biti izrađena od najmanje 95% biljnih sastojaka organskog podrijetla, koji istodobno moraju predstavljati najmanje 20% ukupne težine.

Voda i minerali ne smatraju se “organskim”.  Budući da je voda jedan od osnovnih sastojaka kozmetičkih proizvoda, možemo zaključiti da proizvodi kojima se dodaje voda imaju manji udio  organskih sastojaka u ukupnom proizvodu.

Dr. Organic je najveći COSMOS Organic certificirani kozmetički brend u UK dok COSMOS Organic kao vodeći svjetski organski standard za industriju ljepote, pruža neovisnu provjeru valjanosti i certifikaciju za sastojke koje koristimo i proizvode koje stvaramo. Budući da je uzgoj organskih sastojaka bolji za okoliš, onda samim time Dr. Organic proizvodi nisu bolji samo za vašu kožu, već su bolji i za naš planet.

Budite nježni prema sebi i svojoj koži. Koristite proizvode koji su u skladu s vama i s prirodom, jer ono što je iz prirode, to je za vas.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©