fbpx

Kad je riječ o pranju kose, postoji niz teorija i sve one tvrde da su baš te kojih bi se trebali pridržavati – od “peri kosu svaki dan” do “nemoj nikad prati kosu”, s regeneratorom, s kokosovim uljem, s običnom vodom – sve to s ciljem da kosa ostane sjajna, meka i njegovana. Naravno, postoji i ona teorija koja nalaže da kosu uopće ne bismo trebali dirati. Ako ju netaknutu pustimo dovoljno dugo, ona će postići nekakvu ravnotežu u kojoj će biti meka, nemasna i zdrava – sve to bez imalo šampona. Hmm, pitamo se koliko bi svijetom morali koračati sa super prljavom kosom prije nego ona dostigne to stanje apsolutnog blagostanja? Ipak, rješenje smo odlučili potražiti u čistoj znanosti.

Vaša kosa jedinstvena – upravo je zato nemoguće dati kratak i jasan odgovor na ovo pitanje i samo zato što nešto funkcionira za vašu kolegicu i njezinu prekrasnu kosu, ne znači da će ta ista metoda funkcionirati i za vas. Posvetite se svojoj kosi i učite na svojim greškama. Odgovori se neće pojaviti nakon prvog tjedna, ali rezultati određene rutine trebali bi se početi pojavljivati unutar mjesec dana. S druge strane, bitno je tu uvrstiti i faktor životnoga stila; ako redovito vježbate i znojite se, vjerojatno ćete češće i prati kosu. Isto vrijedi i s pušenjem ili životom u gradu zasićenom smogom.

Iako trošimo pregršt novaca na proizvode za kosu, vrijedi spomenuti da je ulje koje proizvodi naše tjeme apsolutno najbolji proizvod za vašu kosu. To je ulje posebno dizajnirano samo za vas i baš zato treba biti na oprezu pri kupovanju šampona koji obećavaju uklanjanje upravo tih ulja. Mast u kosi nije neprijatelj. Sulfati koji se nalaze u većini šampona na koje sa zadovoljstvom trošimo stotine kuna – jesu. No, što ako je vaša kosa tanka i masna, a uz to trenirate i pušite? Frizeri savjetuju “lažno pranje”. Drugim riječima, umjesto da kosu šamponirate svaki dan, smočite je vodom, izmasirajte tjeme prstima i isperite. Glavni krivac u oštećivanju i isušivanju kose nije voda već šampon. Na taj ćete način isprati većinu znoja i masti, istovremeno zadržavajući sva dobra i hranjiva ulja, a malo regeneratora na vrhovima tvoju će kosu održavati mekom i mirisnom.

Zaključak? Količina pranja ovisi o tipu kose. Ako je vaša kosa tanka, a tjeme masno, vjerojatno ćete kosu morati šamponirati bar tri do četiri puta tjedno. Ako imate grubu, kovrčavu, suhu i čvrstu kosu, vjerojatno vam trebaju i samo dva do tri pranja. Osluškujte svoje tijelo, dajte mu najbolje iz prirode i rezultati neće izostati!

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem
- gotovinom prilikom preuzimanja

Internet bankarstvo / Opća uplatnica
- uplatom na račun

Kreditna / Debitna kartica
- jednokratno ili na rate

    

KONTAKT

Dr Pharma d.o.o.
Velika cesta 33, Odra
10 020 Novi Zagreb
--> saznaj više

tel: +385 (0)1 35 35 131
mail: info@drpharma.hr

Radno vrijeme:
Pon-Pet 08-16h
Subotom ne radimo

Sva prava pridržana 2023. Dr.Organic Hrvatska ©